Herpes zoster i øret

Herpes zoster i øret


Medio december fik jeg en kløende og brændende fornemmelse i hovedbunden i venstre side af hovedet samt i venstre side af nakken, hvor hårgrænsen går til. Da jeg også begyndte at få jagende smerter i hovedet samt i øret, fik jeg en akuttid hos min praktiserende læge.

Hun undersøgte mig og sagde, at det var noget eksem i hovedbunden, og hun ordinerede  flydende creme. Mente at dette eksem måske kunne give de smerter, jeg beskrev!!!

2 dage senere var det blev meget værre.  Det føltes, som når jeg har herpes simplex på/omkring munden. Jeg fik atter en akut tid hos min læge, og da jeg beskrev ovenstående, og hun fik undersøgt mig nærmere, kom diagnosen prompte: herpes zoster. Den halvsidige tilstand er typisk for denne sygdom og også de jagende smerter. Jeg blev straks sat i behandling med Zovir 5 tbl. om dagen i 7 dage samt besked om at henvende mig akut ved forværring af tilstanden. Af smertestillende tog jeg Ibubrufen samt panodiler.

Mit held var, at jeg postede en kort sætning på min profil på FB om det ubehagelige ved at have fået denne sygdom. Den så Anja, og hun skrev fluks til mig, at hun hellere end gerne ville behandle mig med akupunktur samt strøm og helst så hurtigt som muligt.

Efter weekenden besøgte jeg Anja 3 dage i træk og fik behandling. Jeg fik en rulle med små nåle på med hjem, som jeg skulle bruge på udslættet de forskellige steder (umuligt i øret og svært i hovedbunden, da jeg har langt hår). Desuden blev jeg udstyret med en ildelugtende ”cigar”, som skulle tændes, så der var gløder i den, og røgen/varmen skulle så tæt på de angrebne steder som muligt.

Jeg kunne herefter mærke en mærkbar bedring. Kunne minimere indtaget af smertestillende piller pr. dag, udslettet i øret og i hovedbunden svandt. Dog var udslættet i nakken mere genstridigt og kom et par gange men svandt dog hurtigt igen.

Jeg har selvfølgelig læst om herpes zooster på nettet og blev klar over, at det er en sygdom, der kan vare måneder – op til ½ år, før man slipper af med den. Så jeg slap billigt, ca. 3 uger!! Er overbevidst om at det var den koncentrerede hyppige behandling som Anja, som var skyld i dette.

K.Søborg